Næste udsendelse: 20:35 Fangstgaranti 3: Havfiskeri

TV i dag

  • 19:45Sprogblomster Gæt med om bornholmske ord. Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
  • 20:35Fangstgaranti 3: HavfiskeriDer er garanti for højt humør, stor begejstring og masser af fisk på krogen, når Morten Stamm Mikkelsen kaster snøren i vandet. I dag sejler vi med Senja Furbo på havet for at teste, om kvinder kan fiske.
  • 21:03Vejret i morgen (G)
  • 21:05Fra lade til landevej - Slib og sæder (3:12) (G)Bilen er langsomt blevet skilt ad, og mens der i 3. afsnit rodes lidt under Taunussen, er bilentusiasten Ole Bramsgaard også gået igang med et omfattende slibearbejde. Og så bliver det gamle, udslidte interiør kørt til sadelmageren, som skal give det nyt liv.
  • 21:30Et lettere liv - Det er en vanesag 1:2 (G)Bornholmerne bliver tungere og tungere ligesom resten af verden, og med vægten følger en række af sundhedsproblemer. I en dokumentar i to afsnit undersøger vi, hvorfor det er så svært at styre kiloene, og hvad kan vi gøre for at undgå, at vores liv bukker under for vægten.
  • 22:0022Nyheder
  • 22:09Vejret i morgen (G)
  • 22:10ÆGTE | ØFØDT (G)Det er nu over et år siden, at STX'erne rykkede ind i det nye campus sammen med alle de andre uddannelser på øen. Men hvad er status? Er alle blevet venner, eller er stemningen lunken?
  • 22:15Sprogblomster (G)Gæt med om bornholmske ord. Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
  • 23:10Et lettere liv - Det er en vanesag 1:2 (G)Bornholmerne bliver tungere og tungere ligesom resten af verden, og med vægten følger en række af sundhedsproblemer. I en dokumentar i to afsnit undersøger vi, hvorfor det er så svært at styre kiloene, og hvad kan vi gøre for at undgå, at vores liv bukker under for vægten.
  • 23:35Fra lade til landevej - Slib og sæder (3:12) (G)Bilen er langsomt blevet skilt ad, og mens der i 3. afsnit rodes lidt under Taunussen, er bilentusiasten Ole Bramsgaard også gået igang med et omfattende slibearbejde. Og så bliver det gamle, udslidte interiør kørt til sadelmageren, som skal give det nyt liv.
  • 00:0022Nyheder (G)
  • 00:15Sprogblomster (G)Gæt med om bornholmske ord. Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
  • 01:05Et lettere liv - Det er en vanesag 1:2 (G)Bornholmerne bliver tungere og tungere ligesom resten af verden, og med vægten følger en række af sundhedsproblemer. I en dokumentar i to afsnit undersøger vi, hvorfor det er så svært at styre kiloene, og hvad kan vi gøre for at undgå, at vores liv bukker under for vægten.
  • 01:30Krimimessen: Leif Davidsen (G)Leif Davidsen har skrevet en række krimier, der foregår i Østeuropa. Han er på regionernes scene på Krimimessen 2016 med vært Brian Christensen fra TV2 Bornholm.
  • 01:55Bornholm knokler - Smed (G)I denne omgang af Bornholm Knokler prøver vi kræfter med jobbet som smed. Der skal svejses og arbejdes på materiale til luftfartsindustrien, og der er nok udfordringer når man f.eks. aldrig har prøvet at svejse.
  • 02:30Mens du sover (9:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
  • 03:00Flere sider af Lene Dybdahl (G)Fantasyforfatter Lene Dybdahl fortæller om sin bog "Skyriel".
  • 03:30Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Aars, Viborg, Varde, Stege, Tange og Marstal.
  • 03:55På sporet af Bornholm - fra Aakirkeby - Nexø (G)I dette afsnit skal vi fra Aakirkeby til Nexø. Det sidste stræk på den bane, som startede jernbanefeberen på Bornholm. Her skal vi forbi Pedersker og Kanikkegaard Station, men også Ugleenge kurven, hvor toget en dag kørte af sporet.
  • 04:30Nationalpark Thy (31:52) (G)Hvad har virket i kampen mod hybenroserne? Vi er med eksperterne på klitheden for at se resultatet.
  • 05:00Fra lade til landevej - Slib og sæder (3:12) (G)Bilen er langsomt blevet skilt ad, og mens der i 3. afsnit rodes lidt under Taunussen, er bilentusiasten Ole Bramsgaard også gået igang med et omfattende slibearbejde. Og så bliver det gamle, udslidte interiør kørt til sadelmageren, som skal give det nyt liv.

Kong Gulerod: Grillet rådyr og græskar på menuen

Det bliver vildt i Kong Gulerod i aften kl. 19.45, hvor den blandt andet står på grillet rådyr. Her får du alle opskrifterne.
Det er blevet efterår i Kong Gulerod, og det betyder, at der skal laves lækker mad med masser af græskar.

Her får du opskrifterne på alle de lækre retter.

Grillet rådyrfilet
Ingredienser:
Filet af rådyr, hel eller delt i to
Finthakkede krydderurter (fx rosmarin, persille, timian, purløg og merian)
Fintrevet citronskal
Fintrevet parmesan
Lidt smeltet smør
Salt og peber

Fremgangsmåde:
Såfremt fileten sidder på ryggen, skæres den forsigtigt af og pudses for hinder, sener m.v., så den rene filet er tilbage. Drys med salt og peber, og lad den stå en halv times tid. Bland de hakkede krydderurter med citronskal og en lille håndfuld fintrevet parmesan. Grill fileten ca. 4 minutter på hver side ved forholdsvis høj varme. Lad den trække et par minutter. Pensl med smør og rul fileten i krydderurteblandingen og skær den i potionsstykker.

Risotto med græskar og kantareller
Ingredienser 4 pers.:
½ hokkaido-græskar eller andet fast kogeegnet græskar
150 g rensede kantareller
1 stort skalotteløg
2-3 fede hvidløg
2 dl tør hvidvin evt. Vermouth
3 dl risottoris
1 l god hønsefond (jo bedre fond, jo bedre risotto)
10 kviste frisk timian
1 tsk. knust fennikel frø
Smør og olie til stegning
75 g fintrevet parmesan
Salt og peber

Fremgangsmåde:
Rengør svampe og skær dem i grove tern. Del græskarret og skrab kærnerne ud. Skræl græskarret afhængig af sort og skær det i tern på ca. 1,5 x 1,5 cm. Hak løg og hvidløg fint og riv bladende af timianen. Sæt gryden over bålet og kom en god klat smør samt samme mængde olie i. Lad det bruse op og tilsæt løg, hvidløg og græskar og steg et par minutter til løgene er klare. Tilsæt svampe timian og fennikel og steg yderligere et par minutter (pas på varmen). Tilsæt herefter risottorisene og steg videre et minuts tid og tilsæt vinen under omrøring indtil vinen er absorberet. Spæd løbende til med hønsefond, lidt ad gangen, så risene kan suge væsken til sig. Fortsæt med at koge og røre forsigtigt og tilsæt bouillon indtil risene er møre, ca. 15-20 min. Konsistensen skal være blød og cremet. Tilsæt parmesan og smag til med salt og peber.

Grillet græskar med appelsin og gedeost
Ingredienser:
1 Hokkaido græskar eller andet fast græskar
3 fed hvidløg
2 appelsiner
1 bdt. Merian
200 g frisk gedeost
3 spsk. Sherryeddike
1 æggeblomme
1 skalotteløg
6 spsk. Græskarolie
6 spsk. Olivenolie
Salt og peber.

Fremgangsmåde:
Halver græskarret på langs og skrab kærner og indmad ud. Skær det i lange, ca. 1 cm. brede strimler. Hak hvidløget og bland det i en skål med merianblade, lidt olie og salt. Vend græskarstrimlerne og lad det trække en times tid. Pisk sherryeddike med æggeblomme i en skål og bland med finthakket skalotteløg. På en meget varm grill, grilles græskarstrimlerne et par minutter på hver side. Mens de stadig er varme hælde marinaden og vendes i. Anret græskarstrimlerne på et fad med appelsinfileter uden skind. Pluk gedeost groft og kom den over blandingen og drys med salt og peber samt merianblade. Dryp med lidt oliven og græskarolie.

Grønkålssalat
Mængden af indhold i denne salat er efter eget ønske omkring fylde etc. og kan varieres på 1000 måder alt afhængig årstid, råvarer mv.

Ingredienser:
Skyllet og fint hakket grønkål
Friske hasselnødder eller valnødder hakket groft
Pære skåret i tern vendt i lidt citronsaft
Gul- og bolchebede skåret i tynde stave (evt. også gulerod)
Majskolber
Lidt smør
Fintrevet citronskal
citronsaft
Honning
Vindruekærneolie eller græskarolie, rapsolie evt. Jordnøddeolie
Sennep
Hvidvinseddike

Fremgangsmåde:
Bland smør og citronskal med lidt salt og peber. Træk bladene væk, ikke af, fra majskolben og fjern "hårene". Smør smørret på majskolben og luk med bladene og læg den på grillen. Grill i ca. 10–15 minutter og vend den jævnligt. Lad den køle af og skær kærnerne af. Bland med grønkål, nødder, pære og beder. Blend eller pisk en dressing af 2 x olie, 1 x eddike, 1 x honning, 1 x sennep, lidt citronsaft samt salt og peber. Dressingen skal piskes sammen, så den hænger sammen og bliver tyk. Bland dressingen sammen med salaten.

Grillede glaserede rødbeder
Ingredienser:
4 rødbeder med skal
1 skefuld honning
1 skefuld balsamico
Lidt salt og peber.

Fremgangsmåde:
Pak to rødbeder ind i stanniol og læg dem på grillen sammen med to uindpakkede rødbeder. Grill dem i ca. 15-20 minutter. Vend dem af og til. Tag dem af grillen, og lad dem køle lidt af. Fjern skindet på alle rødbederne og skær dem i mindre tern. Kom honning og balsamico i en gryde og lad det smelte sammen. Tilsæt rødbederne. Kog til saften er tyknet og smag til med lidt salt og peber.

Aktuelle programmer på Play